Copywriter Wikifin

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag om mee te schrijven aan teksten voor Wikifin.be. Dat is de website van de Autoriteit voor Financiële diensten en Markten (FSMA), de instelling die toezicht houdt op de Belgische financiële sector. Meteen een mond vol. Dat was ook mijn eerste gedacht toen ik de vraag kreeg.
De website informeert een zo breed mogelijk publiek over een reeks onderwerpen die te maken hebben met financiën. Dat gaat over het beheren van je budget, maar ook simpelweg over de verschillende manieren om te betalen tot beleggen, verzekeringen en erfenissen.

Een eerste reactie: ‘Hier heb ik niet voor gestudeerd. Zou het mijn petje niet te boven gaan? Kan ik dit wel?’ Meestal ben ik niet zo’n twijfelaar. Ik weet wat ik kan, schrijven op maat is mijn vak. Ik heb dan toch maar gewoon ‘ja’ gezegd, met de vermelding dat ik er niet helemaal in thuis ben. “Maar je bent het gewoon om te schrijven op maat van een doelpubliek? Dan lukt dit ook wel”, was de reactie. Ik kreeg een massa informatie, soms informatie waar ik echt weinig van af wist.

Plots werd het een uitdaging. Een uitdaging om me te verdiepen in de materie en om het allemaal te doorgronden. Om daarna te doen waar ik nog meer van hou: de informatie in een tekst gieten op maat van het publiek. Een breed publiek. Ook Jan met de pet moet begrijpen waarover het gaat. Leuk.
Alweer een nieuwe ervaring: blijven bijleren terwijl ik schrijf.

copywriting