Tekst en foto’s Katrijn De Bleser – 11 juni 2019

VRT-legende Rosa viert 90e verjaardag met eigen zaalshow

Rosa Vermeulen vierde haar 90e verjaardag met rode rozen én de aankondiging van haar eigen zaalshow in theater Elckerlyc. ‘Rosa en Modest – 90 rozen voor Rosa’ is vanaf 8 mei 2020 te zien in de zalen.

U kent haar ongetwijfeld nog, Rosa Vermeulen. Jawel, de Rosa van ‘Rode rozen voor Rosa’ die midden de jaren negentig te zien was op TV1 samen met haar zoon Modest. De bejaarde vrouw uit Erpe-Mere ging toen voor televisie in gesprek met verschillende bekende Vlamingen. Zoals het hoort, nodigde ze die uit in haar gezellige salon.

Het was zoon Modest die uitgerekend op de 90e verjaardag van zijn moeder de pers bij elkaar riep in haar stamcafé. Rosa zelf wist van niets. Zij kwam na haar wekelijkse beurt bij de kapper rustig iets drinken in haar stamcafé, café Elckerlyc in Erpe-Mere. Zoon Modest zorgde voor een gepast verrassingsfeest met ballonnen, rozen en taart, een gigantische taart. Die mocht Rosa zelf aansnijden en daar was ze zichtbaar door ontroerd..

Alsof dat alles nog niet genoeg was, had Modest nog een verrassing in petto voor zijn moeder: de aankondiging van een eigen zaalshow in theater Elckerlyc, net als de shows uit de jaren negentig. “We moeten wel wat voorzichtig zijn. Ik zou niet willen dat moeder haar hartje het begeeft”, waarschuwde Modest. Maar het feestje kon ze alvast zonder problemen aan. Negentig jaar of niet, Rosa wil er volop tegenaan gaan.

Rosa en Modest 1

Rosa: “Evenzeer in de oude beken, kan den boer nog paling kweken. Hoewel dit een totale verrassing was, heb ik er enorm veel zin in. Ik weet zelf nog niet goed wat me te wachten staat, maar er zal een sofa zijn waarop verschillende bekende Vlamingen gezellig bij me komen zitten. En er zal taart zijn en koffie. O ja, ik wil ook een trap waarvan de gasten naar beneden wandelen, een echte showtrap.”

Meer dan twintig jaar na de opnames van Rosa en Modest, kruipt Walter Baele opnieuw in de huid van de kranige dame Rosa. Kurt Defrancq zit opnieuw verscholen onder het hoedje van Modest. De regie zal in handen zijn van Stefan Raes. Ook Dirk Van Vooren en Nico Warrinier van Theater Elckerlyc kwamen langs om Rosa uitgebreid te feliciteren met haar 90e verjaardag.

Het eerste ticket voor de zaalshow is alvast de deur uit, dat kocht Modest speciaal voor zijn moeder. Rosa genoot zichtbaar van haar feestje, maar nog meer van alle aandacht die ze kreeg van de pers. En uiteraard ook van taart en koffie, Rosa Vermeulen blijft immer Rosa Vermeulen, ook na 25 jaar stilte.

Lees het artikel op boanews.be.